MY ENGLISH BLOG

pühapäev, oktoober 30

Fortuuna valik

Aitäh, aitäh, aitäh teile kõigi nende heade sõnade ja soovide eest! Uskumatu, kui palju teid on ja nii tore, et teil on siin tore :)))))
Loosimise viisime läbi vanamoeliselt ehk iga kommentaar läks paberitükil loosikaussi. Maibrit uuris, et mis toimub ja ei suutnud uskuda, et üle kahesaja inimese "saatis sulle meili". Kui ma ütlesin, et nüüd loosime võitja, siis tegi ta esialgu väga ehmunud nägu ja küsis, et kas KÕIK need KAKSSADA inimest tulevad siis korraga siia :) Kui selgus, et publikut on oluliselt vähem, avaldas Maibrit tungivat soovi olla üleval südaööni ja ise võitja valida. Noh, tunnike tuleb täna ju niikuinii uneaega juurde, nii et miks mitte :)

Loosimine käis nii:



Ja raamatu võitis endale:

Palju õnne, Piret! Palun kirjuta mulle oma kontaktid, meiliaadress on üleval paremal :)

Aga kuna teid oli nii palju, siis tundus kuidagi niru loosida välja vaid üks raamat. Kuna raamatuid saab mul olema üsna vähe võrreldes nende inimestega, kellele ma väga tahaksin seda raamatut kinkida, siis lohutusauhindadeks panen välja mõned oma näputööd. 

Lohutusauhinnad saavad endale valida: 

Palju õnne l?, Triin ja Rees!
Palun valige üks allpool olevatest lohutusauhindadest ja kirjutage oma valik selle postituse kommentaariumisse ning saatke mulle meilile oma kontakt, kuhu auhind postitada :) Kes ees, sellel kõige suurem valik :) 

Lohutusauhinnad:

1. Matrjoškadega riidest kott


2. Pross


3. Lipssall



4. Kõrvarõngad nr 1



5. Kõrvarõngad nr 2


6. Kõrvarõngad nr 3



Veelkord suur tänu teile kõigi heade soovide eest ja ma loodan, et raamat teile meeldib!

PS. Kui kedagi peaks huvitama, siis on novembri Eesti Naises, lk 128, üks väike raamatuteemaline usutlus minuga :) Seal on ka kirjas, et Eesti Naise tellijale on raamatu tellimine pisut odavam.










teisipäev, oktoober 25

Minu raamat, blogi sünnipäev ja õnneloos



Tere, kallid blogilugejad :)
Pöördun teie poole nii pidulikult, sest ma olen niiiiiii kaua seda postitust oodanud :) Lõpuks ometi saan teatada, et juba nädala pärast pannakse trükikojast raamatupoodide poole teele minu käsitööraamat! Ma olen ise väga elevil ja seda on vist juba näha sellest, et ükski eelnev lause pole punktiga lõppenud :))
Ma küll kujutasin ette, et teen selle postituse siis, kui ma ise ka reaalselt raamatut käes olen hoidnud aga no näete, ei malda nii kaua oodata :)
Tegelikult olen ma küll kaua oodanud, kuna esialgsete plaanide kohaselt pidi ta ilmuma juba aasta tagasi. Aga kuna raamatuettepanek tehti mulle eelmise aasta alguses, siis oleks läinud liiga kiirustamiseks. Nüüd on ta selline kaua tehtud kaunikene.
Nagu raamatu pealkiri ütleb, siis on tegu käsitööraamatuga, aga mitte ainult. Mustrite vahel on ka muidujuttu :) Juhendeid on nii õmblemiseks, kudumiseks kui heegeldamiseks. Raamatus on enamik Eesti Naise käsitöö rubriigis ilmunud mustritest (osad neist väikeste variatsioonidega) ning lisaks spetsiaalselt raamatu tarbeks tehtud juhendid. Neid uusi hakkan siin varsti ka vaikselt eksponeerima :)

 Raamatu fotod on kõik Andrese tehtud (va. need, kus ta ise peal on:)). Raamatu vaderiks on Romi Hasa - tema aita mind hädast välja sest raamatu pealkirja väljamõtlemine oli see kõige raskem :) Raamatu toimetas Helina Piip, kellele kuulub ka idee see raamat üleüldse välja anda. Minu vigased ja konarlikud laused kohandas eesti keele grammatika heade tavade  järgi keeletoimetaja Helen Arak. Ja täiesti imelise töö tegi raamatu kujundaja Rein Seppius. Aitäh teile kõigile! Ja aitäh ka Ingridile ja Kaiele, kes "proovikudusid" ja Kristinale ilus olemise eest.
Raamatut saab juba tellida siit.


Õnneloos

Kuna see raamat sündis suures osas tänu blogile ja blogi on olemas suures osas tänu lugejatele ja eriti tänu neile lugejatele, kel pole kahju heast sõnast (ja teid on nii rõõmustavalt suur hulk!), siis loosin teie vahel välja ühe raamatu. Selleks et loosimisel osaleda, jätke palun kommentaariumisse endast märk maha. Ainukene palve on see, et te ei jääks anonüümseks. Te ei pea end tutvustama, kui ei soovi, piisab ka (hüüd-, blogi-, foorumi- vm) nimest. Ja kui te pole seni veel kunagi kommenteerinud, siis nüüd on just sobiv hetk seda esimest korda teha :)
Loosimine kestab kuni laupäeva, 29. oktoobri, 23.59 -ni. Pühapäeval teeb fortuuna oma valiku ja teisipäeval, 1. novembril, panen trükisooja raamatu võitjale posti.


Ja veel, et täna on minu blogi sünnipäev!!! Blogi käib Maibritiga sama takti, ehk et saab kuue aastaseks :) Tavaliselt ma magan blogi sünnipäeva maha aga täna kogemata tabasin ära. Aitäht teile, et siit ikka läbi astute ja mulle nii palju positiivset vastukaja jätate! Niimoodi blogi pidada on suur rõõm! Ja vaadake, mis sellest kõik sündida võib!

esmaspäev, oktoober 17

Madeira!

Madeira-57

Peale pikka hoovõttu jõudsime Andresega lõpuks nii kaugele, et läksime nädalaks Madeirale puhkama. Juba üle-eelmise aasta lõpus hankis mu ema meile ühe väga soodsa nädalase majutuse Madeiral aga erinevatel põhjustel lükkasime reisi aga muudkui edasi. Kuna aga mu ema ja õde on mõlemad Maderial käinud, siis nad muudkui utsitasid, et minge-minge, Maderia on nii mõnus! Algul plaanisime lastega koos minna aga kuna mu ema kinnitas mulle korduvalt, et temal pole mingi probleem lapsi nädalajagu vaadata ja tegelikult kulus meile natuke kahekesi olemise aega ka marjaks ära, siis lõpuks otsustasime ikkagi kahekesi puhkama minna.
Lennupiletid valisime mugavalt reisibüroo kaudu, kes sinna otselende praegu teeb. Natuke kõhklesin, sest meie pulmareisi ajal tõdesin, kui kohutavalt palju erineb charteri klientuur tavaliini omast – tookord mõni jõmm kamandas stjuuardessi nagu oma isiklikku orja ja nii piinlik oli et vaju või pingi alla. Õnneks seekord oli seltskond väga viisakas, võibolla ka selletõttu, et valdavalt oli tegu keskealiste inimestega ja üle poole reisijatest olid lätlased.
Peale kuut lennutundi jõudsime Madeirale, kus oli juba pime ja saar säras tuledes nagu jõulupuu. Takso olime juba endale vastu tellinud ja reipa taksojuhi käest saime kohe ka ülevaate tuleva nädala ilmaennustusest ning jalgpallihullud nagu nad seal on, teadis taksojuht kohe, et oot-oot – eestlased ju mängivad täna! Meie saabumise päeval olevat olnud erakordsed 32 soojakraadi, ülejäänud päevadel oli 25-27 kraadi koos mõnusa briisiga nii et täiesti ideaalne ilm mulle, kes ma 30 kraadi enam ei kannata.
Hotell, Savoy Garden, oli uus ja puhas ja selline korralik, nagu mul tavaliselt komandeeringute ajal oli. Ei mingit lõunamaist allahindlust tasemele. Aga iga kord tuli hotelli saamiseks teha väike kardiovaskulaarne treening – tee hotellini oli peaaegu et püstloodis.
Kuna me kohe algul otsustasime, et meil tuleb pigem puhkusereis kui ekskursioonireis (sest ekskursioonid on teadagi ju väsitavad) siis ei broneerinud ma mitte ühtegi ekskursiooni ära vaid mõtlesin et kohapeal otsustame. Otsustasime siis, et läheme koos ühele päevatripile saare idaossa (läbi madeira-seekers.com) ja Andres tahtis minna ka džiibi-safarile aga ma valisin selle asemel üksinda linnas uitamise. Idatuur oli väga lahe – giid oli tasemel (giid ja autojuht oli ühes isikus, naisterahvas, väikese kõpskingaga ja igal võimalikul hektel suitsetav) ja minule, kes ma pole elus päris mägesid ligidalt näinud, olid just mäed kõige suuremaks elamuseks. Täitsa tekkis selline tunne, et tahaks teinekord mägedesse matkale minna (minul, kes ma pole üldse mingi matkasell!). Santana ja korvipunumine olid rohkem sellised turistivärgid. Meiega koos olid minibussis veel kaks portugaallast, kolm ungarlast ja üks norrakas. Lõunalauas me kõik vennastusime ja giid pidi meid vägisi bussi sundima :) Norra-tädiga sõbrunesin ma juba väiksel levada-jalutuskäigul – tema oli juba kümnes kord Maderial, esimest aastat oli ta seal aga üksinda – tema mees suri peale 43 abieluaastat. Mul oli kohe nii kurb ta pärast, seda enam, et portugaalased olid omamoodi mesinädalatel – nemad tähistasid oma viiekümnendat pulma-aastapäeva. 
Kuna see minibussireis ajas mul südame hirmus pahaks, sest teed on ju käänulised ja kohalike sõidustiil üsna äkiline, siis jah, džiibi-reisist ma kohe keeldusin.
Ja ülejäänud aja me siis muudkui jalutasime ja jalutasime. Ja sõime ja magasime ja vaatasime lõpus isegi hotellis telekat, sest meil kodus on ju ainult neli eesti kanalit, sest miski muu siia ei levi. Leidsime palju mõnusaid söögikohti ja head toidtu Madeiral teha osatakse. Eriti vaimustas mind nende liha – see oli alati nii mahlane ja mure. Proovisime ära nii espada (valge kala mida madeiralased küpsetavad banaaniga - oh kui hea!) kui espetada (küüslaugused ja loorberised grillitud lihatükid vardas) ja mõlemad olid väga-väga head. Meie portugaallastest reisikaalsaste mahitusel maitsesime ka bacalhau'd mis on väga populaarne mandri-Portugalis ja mida on võimalik valmistada 1001 erineval moel. Tegu on siis soolatud-kuivatatud tursaga ja enne valmistamist teda leotatakse. Oli ka hea! 

Toidust veel rääkides, siis mulle väga meeldis kohalik supermarket, mille köögiviljaosakond nägi lihtsalt nii ahvatlev välja, samuti värskete saiade väljapanek ning kalalett. Ja kohe sissepääsude juures old virnad veel ahjusoojasid pastel de nata'sid, mida pakuti ka igas kohvikus ja mis on taevalik kooslus kõrbedast lehttaigna korvikesest ja muna-piima kreemist. Neid me ikka ostsime neljakaupa :)


Mis Madeiral silma hakkas oli see, et hästi palju oli nö teenindavas sfääris keskealisi ja vanemaid inimesi. Ettekandjad-kelnerid olid peamiselt muhedad papid, noored tüdrukud pidasid rohkem müüja ametit. Lapsi nägime üsna vähe, nii kohalike kui turistide seas. Ja suitsetati tohutult, eriti pahvisid noored. 


Teed ja tunnelid olid suures osas kõik uued ja kaasaegsed, väidetavalt eurorahade eest tehtud. Lennuvälja radasid on ka mitu korda pikendatud, vanasti sai sealt õhku tõusta vaid pooltühja paagiga lennuk, mis pidi siis mandril tankimispeatuse tegema. 


Randasid saarel praktiliselt pole, pealinnas Funchalis (kus ka meie resideerusime) pidavat kuskil üks väike avalik rand olema ja teine on lennuvälja kõrval, mis on linnast väljas. Liivarannanautlejad peavad minema naabersaarele Porto Santole (peaaegu 3 h laevasõitu, 55 km). Kuna minule ei meeldi üldse päevitada ja pole ma ka eriline veesõber, siis mind ranna puudumine mingilgi moel ei seganud. Kuigi see on omamoodi irooniline, et keset ookeani paikneval saarel varvast ookeanivette peaaegu pista pole võimalik. Me küll leidsime jahisadama juures ühe koha ja muigugi on paljudel hotellidel tehtud väike ookeani-bassein.


No ma võiksingi niimoodi seda muljetamist jätkata:) Parem panen siia pilte, need räägivad rohkem. 
Igal juhul peame juba plaani, millal jälle Madeirale minna :) Sest see on ikka uskumatu, mida üks selline puhkus võib inimesega teha! Minge ka!

Madeira-77
Lilleilu kohtas igal pool 
Madeira-27
Minule kui ööinimesele meeldib ikka öösiti ringi luusida :)
Madeira-53
Minu esimene kohtumine Atlandi ookeaniga
Madeira-30
Isegi kaubanduskeskus oli poolenisti ilma katuseta. Minu uuteks lemmikuteks sai Oysho tuduriiete-pood ja Rituals kreemipood. Ja siis veel Zara Home.
Madeira-76 Madeira-74 Madeira-72 Madeira-65 Madeira-51 Madeira-50 Madeira-29
Madeira-48
Liivaranda näete? Rohkem neid saarel pole.
Madeira-45
Ookean
Madeira-42
Santana. Neid rookatuseid peab iga 4 aasta tagant vahetama ja seetõttu on nad kulukad. Riik toetab, aga vaid kümnendikuga vajaminevast summast, seega neid maju enam peaaegu polegi alles. See siin on lillepood ja mõeldud muidugi turistidele.
Madeira-40
Mina koos Norra-tädiga levada-jalutluskäigul.
Madeira-35
Olin lummatud!
Madeira-25
Parkiine Madeira-stiilis. Õnneks puhub tuul alati soodsas suunas :)
Madeira-12
Ah ma niisama poosetan siin:) Tegu meie hotelli katusega.
Madeira-9
Funchali vanalinn
Madeira-7
Osad majapidamised olid ilusad omamoodi
Madeira-44 Madeira-43 Madeira-33 Madeira-16 Madeira-5 Madeira-49
Käisin toidupoes ringi ja muudkui klõpsisin oma telefoniga :) Mulle alati meeldivad need väljamaa toidupoed!

Kuulus bacalhau

Banaanipuud kasvasid peaaegu igas aias

On ju ilus juurviljalett :)