MY ENGLISH BLOG

pühapäev, november 24

Vahel mängin nukkudega


Nii nagu isad mängivad hea meelega oma laste autodega, pole emadel midagi selle vastu, kui vahel nukkudega mängida saab :)
Otsa tegin lahti juba veebruaris, sealt peale olen kudunud kokku neli Rapuntseli kampsunit :) Kõik küll mitte oma lapse nukule. Mõtlesin siis, et teen kohe juhendi ka, et teised saavad ka kududa. Juhend on jällegi inglisekeelne ja saadaval minu Ravelry poes ja Etsy poes. 


Kasutasin jälle! Drops Lima lõnga, seda sama, millest mu omagi kampsun tehtud on :) Mulle meeldib see lõng arusaadavalt, ja mulle meeldib see värv. Ideaalne hall :) Nööbid tegin ise kangaga üle. See pildil olev kampsun läks ühele teisele tüdrukule, Maibriti Rapuntsli kampsuni nööbid on sinisel põhjal valgete täppidega. 

Kui muidu teeb kõik pildid Andres, siis seekord tegin mina pilti. No ma tahan ka vahel tähtis olla :) Muidugi sättis Andres kaamera enne tööleminekut ära ja tegeles ka kõige muuga, mida tuleb peale "klõpsu" teha, aga ikkagi :)))

Selle kleidi tegin ma ka kunagi ise, aga Liisi nukule (tuntud ka kui Baby Born). Kangas on taas-taaskasutatud, sest kõigepealt oli see mu õe kleidi seelikuosa (ülemine osa oli mustast sametist, tol ajal oli see jube ilus kleit!). Siis tegi ema sellest kleidi seeliku osast õele lühikesed püksid, kui need moodi tulid. Sellised pidulikud lühikesed püksid, eksole, mitte sportimiseks :))) Kuna kangast oli vähe, siis ema lappis vastavalt ruudumustrile, nii et ainult katsudes sai aru, kus on jätkuõmblus. Siis sattusid need püksid minu kaltsukotti ja nüüd on nad siis jälle kleidi kujul. Seekord jäi ikka kangast üle :)



Sellel pildil on Rapuntsel laste mängumaja uksel, mida ma polegi veel esitlenud. Andrese käsitöö, mis valmis üsna kaua aega ja mis on tegelikult peaaegu valmis :)




neljapäev, november 14

Minu helkivad ripatsid



See postitus on nüüd umbes aasta viibinud. Ei teagi miks, aga nii on.  Nimelt eelmisel aastal umbes samal ajal soodsate juhuste kokkulangemise tõttu, peamiselt aga hea ingli Romi hõbedatolmust, mis minu peale sai puhutud, sündisid minu helkivad ripatsid. Julgen nii suurustevalt rääkida, kuna nüüdseks olen neid teinud juba sadu. Kui helkiva ripatsi tegemiseks läheb, on mu töötuba nagu väike vabrik :) Mis on tore, on see, et mulle kohutavalt meeldib neid teha, ja nagu näha, siis paljudele meeldib ka neid kanda.



Eelmisel aastal meisterdasin põhiliselt liblikaid, sest neid sooviti kõige enam, sellel aastal on mudeleid juurde tulnud. Iga helkiv ripats on muidugi omamoodi, sest igal on omad helmed ja paelad. See teebki selle töö huvitavaks, muudkui sobita ja säti.



Siintoodud on värvi mõttes vaid väike valik, enimnõutud värvid on hoopis must, tumelilla, tumepunane ja sellised rahulikumad toonid. Julgetele teen ka kärtskollast ja kärtssinist, leherohelist ja fuksiaroosat, tüdrukutele heleroosat.



Ja Andres meisterdas mulle ühe väga tagasihoidliku ja praegu veel esialgse kodulehe ka, www.krentu.com . Nagu nimigi ütleb, ei ole tegu sertifitseeritud helkuriga, vaid kasuliku kaunistusega. Me ise oleme nendega siin pimedas maaöös põllukatseid teinud, nii kuivalt kui märjalt, nii üksi kui helkuriga paaris, ja on kenasti helkinud kõik, aga kindluse mõttes tuleks seda kanda koos sertifitseeritud helkuriga.
Ja mul on ka meestemudeleid, kahjuks pole mul neist ilupilte, ehk varsti. Mul on küll kodus päris oma kallis fotograaf, aga ikka läheb nädalavahetus enne mööda, kui pilditegemiseni jõuab :)


Nii et kes soovib, see proovib :) Minu meiliaadress on seal kuskil paremal üleval ja ka kodulehel, nii et kui keegi mõtleb juba jõulukinkide peale ja tahab midagi käsitsitehtut ja kasulikku, siis kirjutage mulle. 



PS. Naljaga pooleks, aga natuke ka mitte, sest saan palju mantlisoove, siis ütlen, et kahjuks ei ole ma ikka nii hea õmbleja, et mantleid tellimuse peale teha. Ja see ilus pruunisäbruline mantel on hoopis mu osava ema tehtud. Juba kaheksas aasta kannan :)