MY ENGLISH BLOG

laupäev, juuli 26

Minu täiuslik kleit aka Sewaholiku Yaletown. My perfect dress aka Yaletown by Sewaholic.


Jälle kleit. Õnneks seekord mitte maani:) Süü on Sewaholicul ehk Tasial kellest rääkisin juba oma Minoru postituses. Selle nädala alguses avaldas ta uue lõike Yaletown ja ma lihtsalt armusin sellesse kleiti momentaalselt. Tundub et Sewaholicu lõiked on minu kehaehitusele väga sobilikud ja kleidi disainil on ka kehaehituse omapärasid hästi arvestatud. Õnneks avaldas Tasia seekord kohe ka lõike PDF formaadi, sest oleks olnud väga tüütu kaks nädalat Canadast posti oodata. PDF lõge eeldab muidugi parasjagu lõikamist ja kleepimist aga kuna lõike saab kohe kätte, siis kannatab ära.

Dress again! This time midi, not maxi. The reason why I sewed a dress again, is because Tasia from Sewaholic released  new pattern Yaletown in the beginning of this week and I fell in love at the moment I saw this perfection. I really like how Tasia really thinks her designs through and tries to make them flattering for pear-ish shape girls. I was so excited to start with the sewing right away so I bought the PDF pattern and did some scissors-glue work. 


Vaatamata sellele, et mõõtude järgi oleksin pidanud valima suuruse 4, valisin 2, nagu oma Minoru jopegi puhul. Kangas on ostetud Abakhanist ja tegelikult see kangas mulle algul niiväga ei meeldinudki, ostsin, kuna ta oli väga mõnus viskoos ja väga odav ka. Enne kui sellest otsustasin õmblema hakata, küsisin Andrese arvamust ka, et kas on kitliriie või kleidiriie. Andresele väga meeldis ja nii ma siis mõtlesin selle kanga enda jaoks ka ilusamaks. Kleidina on ta palju ilusam, kui kangana.
Olin seda kangast ostnud kohe 3 m ja tore oli. Sest see kleit kulutas 2,5 m kangast. Lõikel oli kirjas küll, et kangast on vaja 3,4 m aga see tundus kohe alguses üsna uskumatu. Kui ma lapsena ema ja vanaema õmblemas vaatasin ja kui ise õmblema hakkasin, siis peaaegu alati juhtus nii, et kangast oli natuke liiga vähe. Ja siis nad trikitasid et ikka soovitud asi välja tuleks ja mina õppisin ka selle mingil määral ära. Näiteks tavaliselt ei jätkunud kangast selleks, et katteriie ühes tükis õmmelda - ikka tuli kuhugi õmblus teha. Vahel tuli katteriideks hoopis teist kangast kasutada. Isegi nüüd, kui kangast vahel polegi nii napilt, katsub ema (ja mina) lõigata ikka nii kokkuhoidlikult kui võimalik. See on nagu tugevalt juurdunud harjumus. Nii et kuna ma paigutasin lõliked kangale nii kuidas mulle õige tundus, sain vähemaga hakkama. Ja no 1,5 cm õmblusvarud, mis lõikel juures on, on niigi tohutu priiskamine:)

Although I am size 4 according to my measurements, I went with size 2 as I did with my Minoru jacket. The fabric is from Abakhan Fabrics and it is viscose. I remember that it was very affordable and so I had bought it 3 m. The pattern called for 3,4 m but I knew that it was too much for me as I don't follow the layout suggestions. I remember watching my grandmother and mother sew and starting sewing later myself, there was always an issue with lacking of fabric. It was very luxurious to cut facings in one piece for example. Usually you had to make one or several seams or even use matching fabric. It was so mainly because fabric was expencive or because due to the lack of fabric (or any goods) in the stores during Soviet time you always had to bought it when you were lucky to go to the fabric store  in a day when there was something at all and buying in advance you just had to guess how much you will need it and you didn't want to by too much because it was waist of money. So 1,5 cm seam allowance included in the pattern is luxurious enough for me:)


Ma ei muutnud lõike juures mitte midagi peale pikkuse. Pikkusega oli nii, et lisasin seeliku osale 10 cm, aga kui hakkasin teist seeliku tükki välja lõikama, olid mõtted kuskil mujal ja unustasin selle ekstra 10 cm lisada :( Õnneks oli kleidi alläärele nii palju lisa antud, et sain siiski sellise pikkuse nagu tahtsin. 
Õmblesin ka riidest vöö, see annab eriti hõlmikkleidi tunde :) Iseenesest on hõlmik ainult ülemine pool, nii et pole karta, et tuulepuhang sind ebasündsasse olukorda paneb:) Ma usaldasin seda lõiget nii palju, et ei teinud isegi mingit proovi. Järgisin õmblemisel Sewaholiku juhendit ja selle järgi oli täielik nauding õmmelda. Panin algul kaelusesse truki ka, et dekoltee kogemata, näiteks istudes, liiga laiali ei vajuks, aga peale piltide tegemist nägin, et see ei hoidnud ikka hästi, nii et hiljem võtsin truki ära ja õmblesin kaelaaugu kinni. Tegelikult ta hoidis niisamagi üsna kenasti koos, aga ma ikka tahtsin kindel olla :)

I didn't change anything in the pattern except the length. I added 10 cm to the skirt part, but when I started to cut out the second skirt piece, I forgot to add this extra, so I just didn't do the hemming as the pattern called but just serged and turned about 0,5 cm. 
I followed the instructions given in the pattern and they were very clear and with minimum words the maximum was said.
I also made the fabric tie-belt to get this wrap-dress feeling. I secured the neck opening with snap fastener but after taking these photos I saw that it pulled a bit, so afterwards I removed it and just sewed the neck opening together. It isn't necessary though as the neck opening isn't opening too much but I just wanted to be sure :)

Sobib ka tavalise vööga. The leather bels is ok too.

Tööhoos. Work in progress.


Väike nipp ka. Minu meelest on sellisest lödist riidest katteriiet palju parem lõigata kui kangas ENNE liimiriidega dubleerida (see on mu ema sõna  :) ) ja alles siis lõigata. Sest pärast võib katteriide ja liimiriide kokkusobitamine olla paras piin (just selliste kangaste puhul).

A little trick too - I find it a lot easier to cut facings after I have fused the interfacing. Trying to match the facing and the interfacing later with such an "unstable" fabric could be a quite torture.


Mulle see lõige väga meeldib, nii et ilmselt ei jää see viimaseks kleidiks selle lõike järgi. Ja suurimaks üllatajaks olid kleidi varrukad, milliseid ma omaalgatuslikult poleks küll julgenud teha. Aga need varrukad tulid minu arvates ikka väga armsad. Ja väga mugavad ka ning tuul käib ka läbi :) Kokkuvõttes on see üks täiuslik kleit ning ma olen väga tänulik Tasiale Sewaholicust, et ta nii häid ja armsaid lõikeid teeb. 

I have to say that I like this pattern a lot. I love the sleeves although I was not very sure about them at the beginning. But when I set them in and tried I was surprised. And they are also very comfortable.
This pattern is really perfect for me and I am so grateful for Tasia to create such a lovely patterns.












Meri täna. The sea today.



15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga ilus ja armas kleit ja kenad pildid.

Marit ütles ...

See kleit istub Sulle kui valatult! Või siis võlukepikesega tinistatult! Väga-väga ilusad kingad teevad komplekti täiuslikuks! :)

Arella ütles ...

Ilus kleit! Pildid meeldivad ka väga, hea detaile uurida. Erilised plusspunktid WIP piltide eest! Mulle meeldib piiluda, kuidas teised inimesed töötavad, saab kasulikke nippe kõrva taha panna teinekord. Väga hea suur laud juurdelõikuseks, kadesan natuke ;)

Krentu ütles ...

Aitäh teile:)
Marit, mulle ka need kingad meeldivad, kuigi käin nendega nii harva. Punane pole tegelikult üldse minu värv...Aga rohkem kui ilusad on need kingad mugavad. Kui ma saaks, telliks sama liistuga kohe hulgim kingi :))
AlleRaa - mulle meeldib ka vaadata, kuidas teised õmblevad/koovad, aga tavaliselt ma unustan neid WIP pilte teha. Nüüd on mul oma fotokas ja katsun tublim olla. Endalegi on need toredad mälestused :))

Anonüümne ütles ...

This is gorgeous on you! I would also call the Yaletown my perfect dress, and I'm desparate for more fabric to make a second (and third, and fourth).

And regarding the facing vs interfacing - I made mine with a viscose twill and couldn't BELIEVE how much it stretched by the time I got to fusing my interfacing. It had about 5cm extra at one end, and yes it was a hassle to get it back into place

Anonüümne ütles ...

This is gorgeous on you! I would also call the Yaletown my perfect dress, and I'm desparate for more fabric to make a second (and third, and fourth).

And regarding the facing vs interfacing - I made mine with a viscose twill and couldn't BELIEVE how much it stretched by the time I got to fusing my interfacing. It had about 5cm extra at one end, and yes it was a hassle to get it back into place

Sophie-Lee ütles ...

This is gorgeous on you! I would also call the Yaletown my perfect dress, and I'm desparate for more fabric to make a second (and third, and fourth).

And regarding the facing vs interfacing - I made mine with a viscose twill and couldn't BELIEVE how much it stretched by the time I got to fusing my interfacing. It had about 5cm extra at one end, and yes it was a hassle to get it back into place

Sophie-Lee ütles ...

*Sigh* Sorry for the triple comment, my work computer makes my life so difficult...

Kaspar ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Rael. ütles ...

"kitliriie või kleidiriie" heh naljakas.

Kleit on muidugi ültemata ilus, aga vabalt võin selle välja ka öelda.
Ilus on.
Kui palju sul neid kleite kapis elab üldse?

Unknown ütles ...

Your dress looks really cute! Unfortunately sewing is not mine! A dress would possibly not really look like a dress! ;) But I love knitting! So I can make it this way! :)
Greetings from Austria, Eve

Liina ütles ...

Väga ilus kleit ja imelised pildid, Krentu!
Kas oled juba jõudnud külastada Haapsalu Raekojas näitust "Suvorovi tänava naised"? http://www.muuseum.haapsalu.ee/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=28&Itemid=54
Ma usun, et see pakuks Sulle ja Su emale kindlasti huvi :-)

Krentu ütles ...

Sophie-Lee - thanks for stopping by! I went to your blog and wanted to leave a comment, but some kind of error occurred every time, so I will it leave here.
"I am so glad you left a comment to my Yaletown, because thanks to it I discovered you :) I love your dress and this style is for you! I first styled my dress with heels but actually my style is more with sandals. I think this dress looks good with both :)
But your dress and the lipstick are match made in heaven!
And I feel also that I will make hundreds of this dress :)))"
Rael - aitäh! Tead ega neid kleite polegi nüüd niiiii palju :) Vabalt mahub veel!
Thank you, Eve! You have a lovely blog!
Aitäh, Liina! Ma polegi kuulnud sellest näitusest. Aitäh teavitamast!

justmejay ütles ...

Your dress is just beautiful. The colours are perfect on you! I'm not sure whether this pattern will suit me, but your version has sold it to me regardless :-)
And I love your tip re the cutting of the facings - fab idea!

Trine (groovy baby) ütles ...

This is just gorgeous! I need this pattern so badly now because of you :-)